ساخت اسکلت ساختمان اولین هزینه ای مهمی است که بر روی هزینه ساخت هر مترمربع ساختمان تاثیر قابل توجهی دارد. در این مطلب قصد داریم هزینه ساخت اسکلت فلزی را مورد بررسی قرار دهیم. مطابق با روال اجرایی در شهر مشهد قیمت اجرای اسکلت فلزی جوشی با دیواربرشی و سقف کامپوزیت را بررسی می‌کنیم.

قیمت اجرای اسکلت فلزی جوشی در سال ۱۴۰۲

اکنون که در آذر ۱۴۰۲ به سر میبریم هزینه اجرای اسکلت فلزی و سقف حدود مترمربعی 2.4 میلیون تومان تمام می‌شود. این عدد یک مبلغ میانگین است بنابراین در پروژه شما می تواند این هزینه کمتر یا بیشتر شود.

همچنین لازم است به ذکر است که این مبلغ هزینه اجرای اسکلت و سقف ها میباشد. بنابراین لازم است هزینه اجرای فونداسیون را نیز به عدد بالا اضافه کنید.

برای اینکه بتوانیم قیمت ساخت اسکلت فلزی جوشی را دقیق تر برآورد کنیم لازم است تا هزینه‌ها را از یکدیگر تفکیک کنیم.

هزینه خرید تیرآهن و ورق

اصلی‌ترین هزینه ساخت اسکلت فلزی مربوط به خرید تیراهن و ورق است. این مبلغ به طور متوسط مترمربعی ۱.۱ میلیون تومان تمام می‌شود. از آنجایی که قیمت تیرآهن با ورق متفاوت است آنها را از هم تفکیک کرده تا نتایج دقیقتری داشته باشیم.

این قیمت‌ها بر اساس آذر ۱۴۰۲ می باشد.

مبلغ بر اساس یک مترمربع زیربنا (تومان) قیمت واحد (تومان) وزن در هر مترمربع زیربنا (کیلوگرم)
910000 – 830000 تومان 26000 32-35 تیرآهن
350000 – 105000 تومان 35000 ۳-۱۰ ورق
1260000 – 935000 تومان ۳۵-۴۵ مجموع
هزینه آهن آلات در اسکلت فلزی
ساخت ستون فلزی
ساخت ستون فلزی پروژه مصلی ۲۸

هزینه خرید میلگرد

در سازه های فلزی با قاب ساده برای تحمل نیروی زلزله از مهاربند یا دیواربرشی استفاده می‌کنیم. در مشهد دیواربرشی متداول تر است. مصرف برای کاشت میلگرد دیواربرشی به عواملی چون تیپ خاک – جانمایی صحیح دیوارهای برشی، منظمی یا نامنظمی پروژه بستگی دارد. به عنوان مثال در پروژه ای مثل پروژه لنگرود که تیپ 4 است قطعا نتایج آن با پروژه ای مثل پروژه الندشت که تیپ خاک 2 و سازه منظم است یکسان نیست.

مبلغ بر اساس یک مترمربع زیربنا (تومان) قیمت واحد (تومان) وزن در هر مترمربع زیربنا (کیلوگرم)
400000 – 275000 تومان 25000 ۱۱-۱۶ میلگرد دیواربرشی و سقف

ما در محاسبات خود (جدول بالا) وزن میلگرد دیواربرشی را 7-12 کیلوگرم و وزن میلگرد سقف را ۴ کیلوگرم درنظر گرفته ایم.

هزینه خرید بتن

معمولا حداقل رده بتن مورد استفاده در پروژه های مسکونی متداول C25 (عیار۴۰۰) می‌باشد که قیمت آن حدودا مترمکعبی ۱ میلیون تومان است.

مبلغ به ازای هر مترمربع زیربنا قیمت واحد (تومان) بتن مصرفی در هر مترمربع زیربنا
۲۵۰۰۰۰ تومان ۱ میلیون تومان ۰.۲۵ مترمکعب

ضخامت بتن سقف کامپوزیت معمولا ۱۰ سانتیمتر است بنابراین در هرمترمربع زیربنا ۰.۱ مترمکعب مصرف می‌شود. مصرف بتن دیوارهای برشی معمولا حداکثر ۰.۱۵ مترمکعب در هر مترمربع زیربنا میباشد. بنابراین کل بتن مصرفی (سقف+دیواربرشی) برابر است با ۰.۲۵ مترمکعب در هر مترمربع زیربنا

قیمت جوشکاری اسکلت فلزی

قیمت جوشکاری اسکلت فلزی در مشهد را حدود کیلویی ۴-۵ هزار تومان در نظر بگیرید. توجه کنید این عدد فقط دستمزد جوشکار است و اگر در نقشه تیرورق داشته باشید باید ساخت آن در کارخانه انجام شود که هزینه آن جداگانه محاسبه می‌شود.

هزینه خرید سیم جوش و جرثقیل را هم اگر به عدد بالا اضافه کنید تقریبا کیلویی ۶ هزار تومان تمام می‌شود.

هزینه به ازای هر مترمربع زیربنا ساخت اسکلت فلزی به ازای هر کیلوگرم وزن اسکلت وزن اسکلت در هر مترمربع زیربنا
۲۴۰۰۰۰ – ۲۱۰۰۰۰ تومان ۶ هزارتومان ۳۵-۴۰ کیلوگرم

در پروژه نماز که در خرداد ۱۴۰۲ اسکلت آن اجرا شد دستمزد جوشکار کیلویی ۴ هزارتومان بود. برای مشاهده تصاویر مراحل ساخت این پروژه بر روی نام این پروژه کلیک کنید.

اسکلت فلزی پروژه نماز
پایان اجرای اسکلت فلزی پروژه نماز

توجه کنید که ساخت تیرورق یا ستونهای باکس (ساخته شده از ورق) باید در کارخانه انجام شود. برای استعلام هزینه ساخت تیرورق نقشه خود را برای کارخانه صاحب صلاحیت ارسال کرده و استعلام بگیرید.

به دلیل هزینه های بالای ساخت تیرورق و ستون های باکس همواره سعی میکنیم که تا جای ممکن از این مقاطع استفاده نکنیم.

دستمزد اجرای سقف کامپوزیت

قیمت اجرای اسکلت فلزی فقط به جوشکاری مربوط نمی‌شود بلکه باید دستمزد اجرای سقف و دیواربرشی را نیز درنظر بگیریم. دستمزد اجرای سقف کامپوزیت در مشهد را حدود مترمربعی ۴۰-۶۰ هزارتومان درنظر گرفته ایم. البته قیمت های خارج از این بازه نیز وجود دارد.

دستمزد اجرای سقف کامپوزیت به ازای هر مترمربع زیربنا
۵۰-۶۰ هزارتومان

تصویر زیر قبل از بتن ریزی سقف کامپوزیت پروژه نماز را نشان می‌دهد. شما میتوانید با کلیک بر روی نام این پروژه تصاویر مراحل ساخت این پروژه را ملاحظه کنید.

سقف کامپوزیت
سقف کامپوزیت پروژه نماز

دستمزد اجرای دیواربرشی

قیمت های جدول زیر بر اساس قالب بندی چوبی است که معمولا در مشهد برای قالب بندی دیوارهای برشی در سازه فلزی استفاده می‌شود. در صورتیکه از قالب فلزی استفاده شود هزینه تمام شده آن تقریبا ۲ برابر خواهد شد.

دستمزد به ازای هر مترمربع زیربنا قالب بندی دیواربرشی به ازای هر مترمربع زیربنا اجرت به ازای هر مترمربع قالب بندی دیواربرشی
۱۲۰۰۰۰ – ۱۰۰۰۰۰ تومان ۰.۷-۰.۸ ۱۴۰-۱۶۰ هزارتومان

تصویر زیر اجرای سقف کامپوزیت و دیواربرشی در پروژه رضا احمدآباد را نشان میدهد. شما میتوانید با کلیک بر روی نام این پروژه تصاویر مراحل ساخت این پروژه را مشاهده کنید.

سقف سوم پروژه رضا احمدآباد
اجرای سقف و دیواربرشی در پروژه رضا احمدآباد

در سیستم سازه ای قاب ساده + دیوار برشی توجه کنید که دیوار برشی تنها عضوی است که در برابر زلزله مقاومت می‌کند بنابراین اجرای صحیح آن اهمیت بالایی دارد. بنابراین توجه داشته باشید به هر قیمتی دیواربرشی را به کسی واگذار نکنید. استا آرماتوربند باید به طور تخصصی قبلا دیوار‌برشی کار کرده باشد. هر آرماتوربندی مثلا آرماتوربند فونداسیون قادر به انجام این کار نیست.

سایر هزینه ها

  • تخته دفنی :‌ برای قالب بندی دیوارهای برشی در سمت همسایه باید از تخته دفنی استفاده کرد که هزینه خرید آن قابل توجه است و باید در نظر گرفته شود.
  • سیم آرماتوربندی
  • سیم قالب بندی
  • میخ
  • و ….

برای کل این هزینه ها حدودا مترمربعی 100هزارتومان درنظر میگیریم.

هزینه تمام شده ساخت سازه فولادی

بنابراین با جمع زدن موارد بالا قیمت اجرای اسکلت فلزی جوشی اینطور به دست می آید :

هزینه به ازای هر مترمربع زیربنا
1260000 – 935000 تومان خرید آهن آلات
400000 – 275000 تومان خرید میلگرد
۲۵۰ هزار تومان خرید بتن
۲۴۰ – ۲۱۰ هزار تومان هزینه اجرای اسکلت
۶۰ – ۵۰ هزار تومان دستمزد اجرای سقف کامپوزیت
۱۲۰ – ۱۰۰ هزار تومان دستمزد اجرای دیوار برشی
100 هزار تومان تخته دفنی-سیم-میخ و …
2380000 -1920000 تومان مجموع
هزینه ساخت اسکلت فلزی + سقف + دیواربرشی

همانطور که می‌بینید هزینه اجرای اسکلت فلزی بازه قیمتی بالایی دارد که اهمیت طراحی سازه را نشان می‌دهد. بنابراین بهتر است که کار طراحی سازه را به یک فرد یا شرکت معتبر بدهید تا طرحی ایمن و اقتصادی طراحی کند. پیشنهاد می کنیم مثلا نتایج طراحی سازه پروژه الندشت یا پروژه جلال آل احمد یا پروژه نامجو را ببینید که همگی با سازه فلزی به همراه دیواربرشی بتنی اجرا شدند.

در پایان دوباره تاکید میکنیم که اعداد جدول بالا بدون در نظر گرفتن هزینه فونداسیون است. هزینه اجرای فونداسیون را در مطلب دیگری دقیق توضیح داده ایم. همچنین در صورتیکه قصد دارید اسکلت بتنی اجرا کنید به مطلب هزینه اسکلت بتنی مراجعه کنید.

مهندس علی زارع
مهندس علی زارع

کرگیری بتن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *